tembang dolanan


also visit
the English languages version


Wonten ing budaya jawi wonten kathah macemipun tembang utawi sekar.Menawi dipun princi wonten :

1. Tembang dolanan
2. Tembang macapat
3. tembang tengahan
4. tembang gedhe
5. Tembang gendhing

Seratan blog dinten punika badhe maringi gambaran lan maringi conto punapa tembang dolanan punika.

TEMBANG DOLANAN :
Inggih punika tetembangan lare alit alit,dipun tembangaken sesarengan kaliyan kancanipun kapinujon wonten ing dolanan.
Umpaminipun : sluku sluku bathok,cublak cublak suweng,menthok menthok.

lagunipun Sluku-sluku bathok:
sluku sluku bathok
bathoke elak elok
si romo menyang solo
oleh olehe payung motho.
mak jenthit lolobah
wong mati ora obah
yen obah medeni bocah
yen urip goleko duit.

lagunipun cublak cublak suweng :
cublak cublak suweng
suwenge ting gelenter
mambu ketundung gudel
pak empong lera lere
sopo ngguyu ndelikake
sir sir pong dele gosong
sir sir pong dele gosong

lagunipun menthok menthok:
menthok menthok takkandani
mung lakumu megal megol hangisin isini
mbok yo ojo ngetok ono kandang wae
enak enak ngorok ora nyambut gawe



Mugi mugi seratan punika saged maringi gambaran punapa tembang dolanan punika

Monggo tindak dateng solo Indonesia

Mova Nugraha
www.businesssolo.com





www.businesssolo.com

3 comments:

yuniico said...

Job Feed Aggregator : salam kenal sobat, ini Bike Attachments dari yogyakarta

salam sukses

Indonesia News Aggregator
Dog Crates Article

Daily Topic said...

Thank you for another essential article. Where else could anyone get that kind of information in such a complete way of writing? I have a presentation incoming week, and I am on the lookout for such information.. Diamond Blizz

Kind Regard

Juns

Best to Download

Game online said...

SHINCHANPOKER.COM AGEN POKER DAN DOMINO TERBAIK DI INDONESIA

MIYABIPOKER.COM AGEN POKER DAN DOMINO ONLINE TERBAIK DI INDONESIA

CAHAYAPOKER.COM AGEN JUDI POKER DAN DOMINO UANG ASLI ONLINE TERPERCAYA INDONESIA

SAHABATQQ.COM AGEN DOMINO99 DAN POKER ONLINE TERBESAR DI ASIA

ituDewa.net Agen Judi Poker Domino QQ Ceme Online Indonesia

Post a Comment

My Blog List

SPONSORED LISTINGS


please give your donation

Twitter Updates

Related Websites